Для курсантів табірного збору Харківського національного університету внутрішніх справ заступником начальника відділу соціально-гуманітарної роботи Андрієм Бутом спільно з лікарем-терапевтом медичної частини університету Іриною Авдєєнко було проведено лекційне заняття, спрямоване на профілактику недопущення надзвичайних подій, пов’язаних зі зберіганням, використанням та розповсюдженням наркотичних і психотропних речовин та  на профілактику тютюнопаління.

Такі заходи, спрямовані на пропаганду здорового способу життя, для курсантів і студентів університету проводяться щомісяця. До цієї роботи залучаються соціальні працівники міського центру соціальних служб для молоді «Довіра», Харківського міського центру «Здоров‘я», громадської організації «Міст», працівники відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення та працівники медичної частини університету. Керівники факультетів, курсів, працівники відділу соціально-гуманітарної роботи та куратори навчальних груп постійно проводять з молоддю індивідуальні бесіди.

Для залучення юнаків і дівчат до здорового способу життя у навчальному закладі щотижня проводяться різні заходи. Це – легкоатлетичні кроси «За здоровий спосіб життя», акції «Солодкий день без тютюну», а територія університету оголошена зоною, вільною від паління та лихослів’я.

Під час нинішньої лекції Ірина Авдєєнко пояснила молоді якими бувають форми залежності від наркотичних речовин, розповіла про шкідливі наслідки, які наступають після їх вживання, а також навела статистичні дані щодо кількості виявлених у поточному році ВІЛ-інфікованих споживачів ін’єкційних  наркотиків. Особливу увагу лектор приділила найбільш поширеній шкідливій звичці серед молоді – тютюнопалінню, розповіла про наслідки та способи позбавлення від цієї згубної залежності.

ВЗГ ХНУВС