Курсанти 1 курси факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали музей програмного забезпечення та комп'ютерів, який відкрився у м. Харків.

Завідувач кафедри кібербезпеки факультету № 4 Юрій Гнусов та старший викладач цієї ж кафедри майор поліції Олексій Рвачов за підтримки керівництва університету й факультету організували екскурсію до першого в Україні Музею програмного забезпечення та комп'ютерів (https://www.sncmuseum.org/).

У Музеї знаходиться понад 300 експонатів різних періодів розвитку інформаційних технологій. В основі колекції музею різноманітні комп'ютери з 1930 року до сьогодення, у тому числі персональні комп'ютери, портативну техніку, ігрові консолі, носії цифрової інформації, програмне забезпечення та ін.

Представники університету ознайомилися з виставкою «Show me your Soft». Курсанти зацікавлено слухали змістовну розповідь екскурсовода про історію розвитку інформаційних технологій та цікаві факти про представлені на виставці експонати.

Наприкінці екскурсії представники університету подякували працівникам музею за корисну та цікаву інформацію та передали в дар музею новий експонат – ноутбук кінця 90-х років минулого століття.

 

ВЗГ ХНУВС