Меморіальна дошка генерал-лейтенанту міліції Віталію Музиці, який усе своє життя присвятив службі у правоохоронних органах України, з’явилася на фасаді Національного університету цивільного захисту України.

Віталій Миколайович був випускником Харківського пожежно-технічного училища 1969 року, працював у пожежній охороні, а з 1971 року пов’язав своє життя із службою в органах внутрішніх справ. Працював у карному розшуку, у Службі Безпеки України, був начальником Управління МВС України у Харківській області. Нагороджений багатьма державними та відомчими нагородами, отримав звання заслуженого працівника МВС.

Серед присутніх на мітингу були його колеги та друзі, хто працював із ним разом, або під його керівництвом. Один із них – член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, ректор ХНУВС (2012–2015 рр.), начальник Управління МВС України у Харківській області (2001–2003 рр.), генерал-полковник міліції Сергій Гусаров. Згадуючи Віталія Миколайовича Музику, з яким він багато спілкувався, Сергій Гусаров зазначив, що високий професіоналізм Віталія Миколайовича, відданість обраній справі, щирість і порядність є добрим прикладом для наслідування новими поколіннями правоохоронців.

ВЗГ ХНУВС