За дорученням Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України полковник поліції Геннадій Доскевич провів на базі Харківського національного університету внутрішніх справ міжвідомчий семінар-нараду «Актуальні питання реалізації Концепції реформування освіти в Міністерстві внутрішніх справ України» за участі керівників вищих навчальних закладів МВС України.

Учасники семінару-наради обговорили підсумки вступної кампанії 2017 року та перспективи на 2018 рік, розглянули стан організації первинної професійної підготовки поліцейських та інші питання щодо діяльності відомчих вищих навчальних закладів.

Директор Департаменту МВС та начальник управління професійної освіти та науки Департаменту МВС полковник поліції Антон Сизоненко презентували учасникам заходу проект моделі підготовки поліцейського у вищих навчальних закладах МВС.

У рамках семінару-наради також відбулися тактико-спеціальні навчання. Учасники заходу ознайомилися з тактикою дій Національної поліції України щодо припинення групових порушень публічного порядку біля судової установи; діями працівників вибухотехнічного відділу ГУНП в Харківській області з обстеження та знешкодження підозріливого предмету; працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій з ліквідації пожежі; Кінологічного центру ГУНП в Харківській області, організацією несення служби на блокпосту тощо. Відбулася демонстрація подолання курсантами штурмової смуги перешкод. Вона використовується під час занять зі спеціальної фізичної підготовки старших курсів курсантів ХНУВС для формування морально-вольових якостей та психофізичної готовності до екстремальних ситуацій, з якими вони можуть зіткнутися під час несення служби. Таких смуг в Україні дві. Одна з них знаходиться на базі підготовки спецпідрозділу КОРД в м. Київ. Також курсанти продемонстрували відпрацювання засобів фізичного впливу та ін. 

Керівники ВНЗ відвідали навчально-тренувальні полігони – відділ поліції, криміналістичний полігон, стрілецький комплекс, центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, ознайомилися з об’єктами матеріально-технічної бази університету: відвідали спеціалізовані аудиторії, юридичну клініку, бібліотеку, музей, розташування курсантів-першокурсників факультету № 1.

У рамках роботи семінару-наради пройшли лекції, тренінги, навчальні заняття для курсантів з актуальних для майбутніх правоохоронців тем.

ВЗГ ХНУВС