Науково-педагогічні працівники кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Безсонна, Влада Гусєва та Тетяна Савчук взяли участь у Міжнародній міждисциплінарній конференції «Сталий розвиток 2030» (International Interdisciplinary Conference «Sustainable Development 2030»), яка проходила у Будапешті та Відні 16–17 жовтня 2017 року.

Конференція була організована Інститутом міжнародної академічної та наукової співпраці (IIASC) спільно з Івано-Франківським університетом права імені Короля Данила, і є другим етапом проекту з консолідації зусиль та інтеграції інтелектуальних ресурсів у процес сталого розвитку і формування соціального та економічного багатства країн.

На конференції розглядалися різні аспекти сталого розвитку України: правова, економічна, екологічна та політична складові. Свої доповіді презентували Генеральний секретар Панєвропейського руху в Австрії Райнгард Кльочек, керівник Центру вищої освіти Центральноєвропейського університету Угорщини Матяш Сабо, науково-педагогічні працівники з різних ВНЗ України (Івано-Франківського університету права імені Короля Данила, Харківського національного університету внутрішніх справ, Міжнародного гуманітарного університету, Національного університету «Одеська юридична академія», Національної академії державного управління при Президентові України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національного університету «Львівська політехніка», Київського державного університету будівництва та архітектури, Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Хмельницького національного університету, Сумського державного університету).

Конференція проходила у два етапи. Перший етап відбувся у Будапешті, де учасники презентували власні доповіді, а другий – у штаб-квартирі ООН у Відні. У Відділенні ООН для учасників конференції було проведено екскурсію та прочитано лекцію-семінар про роль ООН у досягненні цілей як міжнародного сталого розвитку, так і сталого розвитку в Україні, що становитимуть нову систему, спрямовану на формування суспільних відносин на засадах довіри, солідарності, рівності поколінь, безпечного навколишнього середовища.

У штаб-квартирі ООН відбулося урочисте вручення сертифікатів учасникам конференції. Приємним доповненням до робочих моментів конференції стали екскурсії Будапештом та Віднем.

 

ВЗГ ХНУВС