Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні проводить на базі Харківського національного університету внутрішніх справ тренінги для працівників органів прокуратори з виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій.

Участь у тренінгах беруть представники органів прокурати з усіх областей України. Тренерами є представники Генеральної прокуратури України (Олександр Єгоров), прокуратури Вінницької області (Олексій Соловйов), Харківської області (Андрій Вінаков), а також Харківського національного університету внутрішніх справ (Олександр Манжай та Віталій Носов).

Перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець привітав учасників тренінгу зазначивши, що проблема запобігання та протидії торгівлі людьми для України є дуже актуальною, а злочини у сфері торгівлі людьми все частіше вчиняються із використанням інформаційних технологій.

Учасники дводенних тренінгових занять розглянуть загальні питання використання інформаційних технологій під час торгівлі людьми, вербування, контролю та експлуатації жертв, комунікації та отримання коштів зловмисниками, особливості огляду засобів комп’ютерної техніки, виявлених на місці події, а також методи і форми зовнішньої взаємодії правоохоронних органів у розслідуванні злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій.

Декан факультету № 4 університету підполковник поліції В’ячеслав Марков зазначив, що такі тренінги проводяться не вперше. На базі університету подібні тренінги раніше проводили представники територіальних підрозділів Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України.

Тренінги проводяться за підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади у рамках реалізації проекту «Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій в Україні».

 

ВЗГ ХНУВС