Доцент кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ Олена Чорноус взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми соціального права в умовах євроінтеграції». Конференція була присвячена 90-річчю професора кафедри трудового права та права соціального забезпечення Національного університету «Одеська юридична академія» Івана Михайловича Сироти.

Іван Михайлович – учений з великим досвідом практичної роботи в правоохоронних органах і органах місцевого самоврядування, один із фундаторів розробки такої важливої галузі, як право соціального забезпечення. За активної участі професора Сироти були розроблені важливі правові акти у сфері соціального страхування і пенсійного забезпечення в Україні. Іван Михайлович є автором понад 170 наукових робіт – численних статей, монографій, інших наукових праць, на яких вчилися і вчаться фахівці-юристи. Він – заслужений юрист України, учасник Другої світової війни, нагороджений бойовими орденами і медалями. Професор Сирота і сьогодні в строю – передає молоді свій життєвий та професійний досвід.

Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ приєднується до всіх привітань, які пролунали на честь ювіляра, бажає Івану Михайловичу міцного здоров’я, миру, злагоди та благополуччя.

ВЗГ ХНУВС