У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося розширене засідання наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 на тему: «Моя професія – поліцейський», присвячене 100-річчю підготовки охоронців правопорядку у м. Харкові. У засіданні взяли участь члени наукового гуртка кафедри, магістри, курсанти, студенти, слухачі університету.

До молоді звернувся академік Національної академії правових наукУкраїни, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції Олександр Маркович Бандурка. Він зробив надзвичайно цікавий екскурс в історію тисячолітньої давності підготовки охоронців правопорядку, починаючи від часів Київської Русі й до сьогодення, відзначивши основні історичні етапи створення, становлення та розвитку Харківського національного університету внутрішніх справ.

За роки багаторічної плідної праці університет випустив понад 40 тисяч випускників, які працюють в правоохоронних органах України, у цивільних установах та організаціях, обіймають високі посади в державі.

Пріоритетами виховання молоді в університеті завжди були любов до України, патріотизм, високі моральні якості правоохоронця. Насамкінець Олександр Маркович запросив усіх присутніх на науково-практичну конференцію, присвячену 100-річчю підготовки охоронців правопорядку у м. Харкові, яка відбудеться у листопаді 2017 року.

Завідувач кафедри Ігор Логвиненко висловив Олександру Марковичу щиру вдячність за цікаву та змістовну розповідь про історію нашого університету та підготовки правоохоронців на Харківщині, а також наголосив, що не цікавих зустрічей з Олександром Марковичем не буває.

ВЗГ ХНУВС