У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшли урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. До особового складу університету – працівників та курсантів, які вишикувалися на великому плацу, від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка звернувся перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець. Він зазначив, що у листопаді 2014 року українці продемонстрували свою волю і готовність відстоювати принципи свободи й демократії, щоб світ побачив нову, єдину, демократичну та європейську Україну: «Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, хто пожертвував своїм життям заради права українського народу жити у вільній державі, – зазначив Дмитро Швець. – Ми схиляємо голови перед мужністю та героїзмом бійців, які беруть участь в антитерористичній операції, захищаючи Східні рубежі нашої держави. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму. Ми маємо зробити усе можливе для збереження суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, миру та спокою на нашій землі!».

Академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка зазначив: «Честь і гідність народу складається з честі і гідності кожного громадянина. Зберігаючи власну честь і гідність, ми зберігаємо і турбуємося про честь і гідність нашої держави. Честь і гідність віковічно притаманні нашому народу. Недарма ми часто вживаємо такі вислови, як «бережи честь змолоду», «чесна праця», «чесна людина», «чесний поєдинок». Це риса нашого національного характеру. Девізом нашого університету є «Закон. Знання. Честь». І тому, вітаючи вас із Днем Гідності та Свободи, хочу побажати берегти власну честь і гідність, набувати професійних навичок. Хочу побажати усім нам добра, злагоди, миру, чесної та гідної праці»!

Звершились урочистості показовими виступами підрозділу карабінерів, ансамблю барабанщиць та музичною композицією «Ми – Україна, ми – українці!».

 

ВЗГ ХНУВС