У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов День відкритих дверей. До навчального закладу завітали учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Суми та Сумської області, а також студенти коледжів й училищ.

Майбутніх абітурієнтів ознайомили з правничими професіями, умовами вступу до Сумської філії ХНУВС, особливостями навчання, наукової роботи та дозвілля студентів, матеріально-технічною базою, перспективами працевлаштування. На відвідувачів чекало багато корисної інформації, виставок, демонстрацій, показових виступів тощо.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Сумської філії ХНУВС Сергій Лукаш. Він розповів про навчальний заклад та побажав майбутнім абітурієнтам гарного навчання та успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання.

Для абітурієнтів, які завітали на День відкритих дверей, була проведена екскурсія по навчальному закладу. Відвідувачам продемонстрували криміналістичний полігон, валізу криміналіста, криміналістичну техніку, показали процедуру зняття відбитків пальців, а також виявлення слідів рук за допомогою спеціальних порошків. Був проведений майстер-клас з огляду місця події при розслідуванні вбивства. Студенти старших курсів в залі судових засідань відтворили навчальний судовий процес з цивільної справи.

Школярі ознайомились з виставкою зброї та спеціальних засобів, що знаходяться на озброєнні управління «КОРД» ГУНП в Сумській області. Їм були представлені спеціально обладнані патрульні автомобілі та автомобіль спеціального призначення управління «КОРД».

З творчими номерами перед гостями виступили студенти та працівники філії.

Сумська філія ХНУВС