Старшим викладачем кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Мариною Колесник було проведено практичне заняття з дисципліни «Кримінальне право» за темою «Злочини проти власності» у форматі брейн-рингу зі студентами 2-го курсу денної форми навчання.

Студентська група поділилася на дві команди. Гра складалася з кількох конкурсів за певними правилами, встановленим регламентом та визначеною кількістю балів за правильну відповідь. У випадку неправильної відповіді команда-суперник отримувала можливість дати вірну відповідь.

Конкурс «Розминка» визначив, яка команда отримає право першою відповідати у наступному конкурс – «Бліц – питання».  Він передбачав короткі запитання з варіантами відповідей за темою заняття. Під час проведення конкурсу «Юридичний рахунок» необхідно було проявити  не лише знання норм кримінального законодавства, а й окремих математичних дій, наприклад, визначити на скільки вартість викраденого перевищує суму, достатню для того, щоб викрадення визнати вчиненим в особливо великому розмірі.

Конкурс «Знаємо закон» передбачав вирішення тестових завдань, спрямованих на перевірку знань та формування навичок застосування кримінально-правових норм, що встановлюють відповідальність за злочини проти власності.

У «чорному» ящику в однойменному конкурсі знаходилися речі, які необхідно було відгадати, проаналізувавши запропоновані характеристики та ознаки. Це були речі, якими можуть користуватися як правоохоронці,так і злочинці; їх легко придбати у торговельній мережі; фабрика, яка їх виготовляє, виробляє ще й предмети домашнього вжитку, взуття, іграшки тощо; цими речами всі користуються достатньо часто.

Конкурс капітанів визначив, хто краще знає історію, мову та вміє логічно мислити, оскільки капітанам команд необхідно було підібрати синоніми до наведених прикладів, що означають назви злочинів проти власності, зокрема до слів крутійство, татьба, харцизство, облуда, злодійство та здирництво.

Під час літературно-правового конкурсу на прикладі народних казок студенти мали визначити кваліфікацію діянь, вчинених їх персонажами.

Сумська філія ХНУВС