У Зарічному районному суді м. Суми вперше проведено гру-квест «Захисти свої права в суді» за участю викладача кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Євгена Страшка та двох команд студентів філії.

Основний месидж квесту: «Суд – це захист прав і свобод», мета – підвищення рівня правової культури молодого покоління, забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, пропагування доступності суду та підвищення рівня обізнаності з його роботою.

З вітальним словом до учасників звернулася керівник апарату суду Алла Шевченко, яка побажала молоді змістовно провести час та успішно пройти випробування.

Розпочався квест у центрі Сум, біля символу міста – альтанки. Тож перше завдання для обох команд – знайти приміщення суду, користуючись спеціальною картою, а також додатковими підказками, які отримувала кожна команда. Розв’язання завдань квесту з правової тематики допомогло студентам закріпити теоретичні знання та більше дізнатись про особливості роботи судової установи. Вони змогли відчути себе справжніми позивачами у справі, які відстоюють свої порушені права в суді. 

По завершенні квесту переможців та учасників було нагороджено дипломами та солодкими подарунками.

Голова суду Ганна Шелєхова подякувала студентам за активну участь у квесті, який уперше проводився у Зарічному районному суді м. Сум та наголосила, що робота вимагає щоденного навчання та постійного підвищення власного рівня кваліфікації. Вона закликала студентів відповідально ставитися до навчання, щоб у майбутньому стати професіоналами високого рівня.

Викладач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Євген Страшок подякував суддям та працівникам апарату Зарічного районного суду м. Суми за організацію заходу, побажав студентам успіхів і наполегливості у навчанні. Сумська філія ХНУВС