Доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Світлана Шоптенко разом із студентами другого курсу взяли участь у навчальному судовому засіданні, що пройшло у режимі відеоконференції в Сумському окружному адміністративному суді. Засідання відбулося під головуванням судді Львівського окружного адміністративного суду Ростислава Кузана за участю студентів Львівського національного університету ім. Івана Франка.

У навчальному процесі сторону позивача представляли студенти Сумської філії ХНУВС, а сторону відповідача – студенти Львівського національного університету. У визначений день «представники позивача», роль яких виконували студентки Аделіна Федосенко та Ірина Ігнатенко, з усіма необхідними документами з’явилися до зали судових засідань. Для кращого підтвердження своєї позиції вони залучили студентів першого курсу філії, які в даному процесі виконували роль свідків. Засідання було максимально наближене до реальності. Головуючий суддя Ростислав Кузан вислухав позиції обох сторін, задав їм запитання по справі, заслухав свідків та дослідив надані документи. По закінченню засідання суддя висловив свою думку щодо обґрунтованості сторонами своїх позицій та побажав студентам успіхів у навчанні та в подальшій роботі.

Студенти, які брали участь у навчальному судовому засіданні, отримали практичний досвід участі в судовому процесі, відчули особливості процесуального статусу його учасників та отримали практичні поради від практикуючих суддів Сумського та Львівського окружних судів.

 

ВЗГ ХНУВС