Харківський національний університет внутрішніх справ передав Сумському центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) ХНУВС лазерні стрілецькі тренажери «Рубін», призначені для здобуття навичок ведення прицільної, інтуїтивної та швидкісної стрільби зі штатної та навчальної стрілецької зброї.  Під час використання у навчальному процесі лазерного стрілецького комплексу, для слухачів забезпечуються наступні можливості:

̶  проведення тренувань на початковому етапі навчання стрільби зі стрілецької зброї;

̶ відпрацювання і вдосконалення навичок стрільби зі штатної, навчальної стрілецької зброї або їх деактивованих, малогабаритних макетах;

̶  проведення тренувань на скорочених відстанях від вогневого рубежу до цілі поза спеціально обладнаними приміщеннями;

̶  ведення швидкісної стрільби з різних положень та різних дистанцій по кільком мішеням, встановленим у будь-якому напрямку від вогневого рубежу;

̶  ведення стрільби з переміщенням стрільця по нерухомим та рухомим мішеням;

̶  використання для тренувань під час виконання вправ Курсу стрільб, а також на заняттях з рукопашного бою й тактико-спеціальної підготовки.

Імітаційна стрільба відбувається за допомогою короткочасних лазерних імпульсів випромінювання. Контроль влучення у ціль здійснюється Інтерактивним мультимедійним лазерним тиром «Рубін-У».

 

ВЗГ ХНУВС