В бібліотеці університету проведено практичне заняття з науковцями, аспірантами й ад’юнктами щодо нових вимог редакцій фахових видань університету та можливостей нових сайтів цих видань.

Доповідачами на заході виступили начальник редакційно-видавничого відділу підполковник поліції Петро Білоус і фахівець відділення інформаційного супроводу наукових видань цього ж відділу Світлана Гончарук. Вони зазначили, що Харківський національний університет внутрішніх справ є засновником і видавцем низки періодичних наукових фахових видань, серед яких друковані збірники наукових праць «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ» та «Вісник Кримінологічної асоціації України», науковий журнал «Право і безпека» та електронне видання «Форум права». Ці видання мають багату історію, користуються певним авторитетом науковців, і їх подальший розвиток триває.

У 2018 році було здійснено перереєстрацію видань у Мін’юсті України та в Міжнародному центрі ISSN, зареєстровано онлайн-версії видань, запроваджено перевірки матеріалів на наявність у них плагіату, після набуття університетом членства в Міжнародній асоціації видавничої цитованості PILA видання починають надавати всім публікаціям цифрові ідентифікатори DOI.

Змінився й порядок подання матеріалів для опублікування, на який доповідачі звернули особливу увагу. Було зазначено, що новий порядок відповідає вимогам нормативних актів МОН України та розроблено з урахуванням вимог, які ставляться до видань провідними міжнародними наукометричними базами. Усі присутні були з ним ознайомлені. Оновлені вимоги до публікацій можна побачити на сайті журналу «Право і безпека». Новому сайту, який було створено спільними зусиллями фахівців редакційно-видавничого (Світлана Гончарук, Юлія Гекова) та інформаційно-технічного (Володимир Мальцев) відділів, було приділено особливу увагу, адже його було запроваджено на сучасній видавничій платформі Open Journal Systems. Авторам, рецензентам, видавцям та іншим учасникам видавничого процесу використання нового сайту надає суттєві можливості, які ґрунтуються на сучасних технологічних рішеннях.

Отже, періодичні наукові фахові видання університету активізують свою роботу відповідно до сучасних вимог, а присутні на заході працівники кафедр, науково-дослідних лабораторій та відділів – науковці в галузі юридичних наук та за спеціальністю «Юридична психологія» (в галузі психологічних наук) – були запрошені до публікації в них.

Запрошуємо до опублікування своїх робіт і інших вчених України та зарубіжжя.

Редакційно-видавничий відділ