Для студентів 3 курсу Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчаються за спеціальністю «Право», було проведено виїзне заняття з навчальної дисципліни «Господарське право» в Господарському суді Харківської області. Заняття організували кандидат юридичних наук, доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ірина Василько та викладач кафедри правового забезпечення господарської діяльності цього ж факультету Артем Подорожній.

Голова суду Віталій Усатий поспілкувався зі студентами щодо важливості та значимості діяльності господарських судів в Україні, побажав студентам продуктивного та плідного знайомства з діяльністю Господарського суду Харківської області.

Працівники суду провели для студентів пізнавальну екскурсію, під час якої показали приміщення суду, ознайомили з роботою канцелярії, відділом аналітично-статистичної роботи, архівом, розповіли про організацію роботи судової установи, про порядок розгляду судових справ та фіксування судового процесу, про роботу та обов'язки працівників судового апарату.

Студентам надали можливість бути присутніми під час розгляду судових справ суддею господарського суду Харківської області Рано Аюповою. Вона поспілкувалася з майбутніми правниками, розповіла про тонкощі та особливості ведення певних категорій справ.

Помічник судді Юлія Дригач та секретар судового засідання Дарина Цвіра ознайомили молодь зі специфікою та тонкощами своєї роботи,  секретар судового засідання роз'яснила порядок формування судової справи.

Студенти відвідали музей економічного судочинства, де ознайомилися з копіями архівних документів 20-х років минулого століття, фотографіями з історії господарського суду Харківської області, відзнаками та нагородами судової системи України та іншими експонатами музею.

ВЗГ ХНУВС