Гендерний квест, який проходив у рамках проекту «Через рівність та порозуміння до захисту і безпеки», завершено. Вісім команд, що представляли заклади вищої освіти України, боролися за звання найкращої.

Кожна команда презентувала програму: «П’ять кроків до гендерної рівності», пройшла термінологічну розминку «Гендер та ми» й виконала низку завдань на тему «Подолаймо гендерні стереотипи». За результатами набраних балів журі визначило переможців квесту.

Усі призові місця було поділено між командами. І місце посіли команди Харківського національного університету внутрішніх справ та Національного  університету цивільного захисту України, ІІ місце – команди Національної академії Національної гвардії України та Інституту кримінально-виконавчої служби, ІІІ місце – команди Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради та Харківського державного університету харчування та торгівлі.

Також участь команд була відзначена Грамотами Харківського національного університету внутрішніх справ. «За перші успішні кроки в утвердженні гендерної рівності» було відзначено команду Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця. Грамоту «За злагодженість команди та гендер в дії» отримала команда Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба. «За креативність та творчий підхід у пошуку шляхів до гендерної рівності» відзначено команду Національної академії Національної гвардії України.

Нагороди вручив перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець.

ВЗГ ХНУВС