На базі Харківського національного університету внутрішніх справ вже вдруге проходить тренінг з пошуку та убезпечення радіоактивних джерел, в рамках якого відбувається підготовка інструкторів. Серед тих, хто проходить курс навчання, – представники МВС, НПУ, НГУ, ДПСУ та ДСНС. Тренерами виступають представники національних лабораторій Міністерства енергетики США – тематичний експерт/тренер з пошуку та убезпечення радіоактивних джерел Арагонської національної лабораторії Роман Кан та керівник представництва Управління радіологічної безпеки Ігор Данилов.

Відкрили захід ректор університету Дмитро Швець та заступник директора Департаменту формування політики щодо підконтрольних Міністрові органів влади та моніторингу МВС України – начальник управління Геннадій Гончарук.

Протягом двох днів учасники будуть проходити навчання в системі RAILS. Це платформа електронного навчання, що діє на основі інтерактивної симуляції. Вона сприяє отриманню доступу до нових інструментів підготовки фахівців, розроблених партнерами, поширенню кращих практик та позитивно впливає на розбудову операційних можливостей системи МВС щодо пошуку та убезпечення радіоактивних джерел.

Після завершення тренінгу учасники отримають сертифікати інструкторів.

 

ВЗГ ХНУВС