Викладачі кафедри іноземних мов факультету № 1 за підтримки відділу міжнародного співробітництва університету провели засідання дискусійного клубу англійською мовою на тему «Права людини» з дисципліни «Іноземна мова» з курсантами ІІ–ІV курсів факультетів №№ 1–4. У дискусійному клубі взяв участь представник Консультативної місії Європейського Союзу, радник з питань верховенства права Саер Аммар (Німеччина).

Учасники засідання визначили основні права людини і громадянина, обговорили правові механізми, які були створені для захисту різних сфер людських інтересів. Жваві дискусії викликало питання  про системні порушення прав людини на непідконтрольній частині Донбасу, що було зафіксовано Моніторинговою місією ООН.

Курсанти ІV курсу факультету № 2 під керівництвом старших викладачів кафедри Наталії Горбач і Тетяни Кальченко підготували сценки про порушення прав людини, а курсанти ІІ курсу(старший викладач Наталія Краснова) продемонстрували презентацію та відео про права та свободи людини й громадянина. Учасники дискусійного клубу підкреслили, що права та свободи людини є необхідною умовою існування людини та її розвитку.

ВЗГ ХНУВС