Указом Президента України з 1999 року 22 січня в Україні відзначається День Соборності. У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте шикування з нагоди цієї дати. Працівники університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, учні Ліцею «Правоохоронець», вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» зібралися на великому плацу вишу, щоб відзначити значну історичну та політичну подію – об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-захисників, які загинули у боротьбі за вільну, незалежну, соборну Україну, та поклали квіти до пам’ятника борцям за суверенність і незалежність нашої держави.

З пам’ятною датою присутніх привітав ректор університету полковник поліції Дмитро Швець. Він зазначив, що 22 січня 1919 року відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українців – урочисте проголошення Злуки українських земель в єдину самостійну державу. «Відзначення Дня Соборності – це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок: зберегти світлу пам’ять про незламних борців за свободу.

Ми вшановуємо усіх українських воїнів, які пожертвували своїм життям заради права українського народу жити у вільній країні. Схиляємо голови перед мужністю та героїзмом бійців, що сьогодні беруть участь в операції об’єднаних сил, захищаючи Східні рубежі нашої держави. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму», – наголосив Дмитро Володимирович.

Від імені Президента України та Голови Верховної Ради України привітав присутніх народний депутат України Олександр Бакумов, історичну значимість події підкреслив у своєму виступі ректор університету 1992–2003, 2010–2012 рр. Олександр Бандурка. В урочистостях також взяли участь ректор університету 2012–2015 рр. Сергій Гусаров, заступниця начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом підполковник поліції Олена Орлова, представники керівного складу університету.

Відбулося вручення нагород курсантам та працівникам університету.

Завершились урочистості виступом колективу художньої самодіяльності вишу.

 

ВЗГ ХНУВС