Харківський національний університет внутрішніх справ продовжує готувати фахівців для нової патрульної поліції Харкова. Сьогодні розпочав заняття 281 слухач курсів первинної професійної підготовки працівників патрульної служби. Серед них 244 чоловіки та 37 жінок. Відсоток тих, хто вже має вищу освіту, ще вищий, ніж у попередників – 89% або 248 чоловік.

З майбутніми патрульними поліцейськими зустрівся ректор університету Сергій Гусаров, який зазначив, що програма підготовки є дуже насиченою, тож необхідно буде докласти максимум зусиль, щоб засвоїти необхідні знання та навички.

Звернувся до слухачів і начальник управління патрульної служби м. Харків Євген Мельник, який поздоровив присутніх з першим днем навчання, побажав наполегливості й витримки і запевнив, що на них чекають у новій патрульній поліції.

Присутнім продемонстрували відеофільм про університет, його навчальну базу, а також церемонію вручення сертифікатів та урочисте прийняття Присяги поліцейського, яка відбулася 26 вересня на площі Свободи за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, його першого заступника Еки Згуладзе, голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна та ін.

 

ВЗГ ХНУВС