27 вересня в Покровському сквері відбулася мистецька акція –презентація Харківського університетського консорціуму. І першим заходом структури, що об’єднала всі вищі навчальні заклади Харкова, став концерт класичної музики під відкритим небом. Відкрив захід голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Я вітаю весь студентський Харків. Всіх тих, чиє гаряче серце, гострий розум і жага змін роблять нашу рідну Харківську область і наш рідний Харків найбільш креативними і найбільш рішучими на шляху реформ, – звернувся до всіх учасників заходу Ігор Райнін. – Ми разом з вами довели, що Харків – це Україна і разом з вами доведемо, що Харків – це Європа. Глибоко переконаний, що і найстарший і шанований з ректорів вузів, і наймолодший зі студентів відчувають однакову гордість за те, що Харків є інтелектуальною столицею України».

Голова Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова зазначила, що нинішній концерт покладе початок новій харківській традиції – традиції студентських музичних зустрічей.

У заході також взяли участь ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, проректор університету Олександр Головко, працівники та студенти навчального закладу.

У Покровському сквері для всіх присутніх: студентів, ректорів та гостей свята класичну музику виконав студентський симфонічний оркестр Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського. Диригував заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко. Молоді музиканти виконали знамениті твори Баха, Бетховена, Кальмана, Доніцетті та Верді, а також композицію випускника університету Ехсанто Вакела.

ВЗГ ХНУВС

http://kharkivoda.gov.ua/36/76306