До Дня вшанування пам’яті Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, відділом молоді та спорту, Центром дозвілля молоді Сумської міської ради проводився загальноміський відеоконкурс «Я і Кобзар».

У творчому проєкті взяла участь і команда курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ – Владислав Васильченко, Євгеній Откидач, Ярослав Матяш, Владислав Лук’яненко, Максим Шешеня, Віталій Падалко, Микита Тарасенко, Максим Паращенко, Валентин Даньков, Ігор Богачов, Олексій Смолевський, Назар Покровський, Ігор Сокол, Павло Статівка, Антон Лихобаба та Владислав Федоренко.

 Команда курсантів продекламувала  в унісон уривок із поеми «Гайдамаки». Цей драматичний твір за своєю харизмою відповідає сьогоденню, адже розкриває авторські роздуми над швидкоплинністю життя, нескінченними змінами в природі та людському житті, показує шляхи боротьби українського народу за національне і соціальне визволення. Лірично-філософський твір насичений військовою лексикою та наслідує стилістику і розмір фольклорних творів, поєднуючи в одне ціле різноманітні художні прийоми. Саме це і спонукало обрати «Гайдамаків» для виконання.

Команда курсантів Сумської філії здобула перемогу у конкурсі і була нагороджена грамотою відділу у справах молоді та спорту Сумської міської ради.

Сумська філія ХНУВС