Науковий журнал «Право і безпека» видається з метою поширення результатів наукових досліджень теоретичних і практичних проблем права і безпеки, наукового забезпечення законотворчого процесу та практичної діяльності правоохоронних органів України, сприяння реалізації державної політики у сфері забезпечення прав і свобод громадян та протидії злочинності тощо.

Журнал був започаткований Харківським національним університетом внутрішніх справ у травні 2002 року, у рік 10-річчя створення університету як вищого навчального закладу. За 18 років свого існування журнал об’єднав понад 3500 науковців і практичних працівників правоохоронних органів, які у своїх наукових публікаціях доводили до широкого кола наукової громадськості результати актуальних наукових досліджень учених, професорсько-викладацьких колективів закладів вищої освіти, фахівців і працівників правоохоронних органів.

Інформуємо, що онлайн-версія журналу отримала міжнародну реєстрацію (ISSN 2617-2933). Така реєстрація означає отримання журналом статусу видання відкритого доступу, адже після перевірки його було включено до ROAD – Директорії наукових видань відкритого доступу (DirectoryofOpen Access ScholarlyResources).

Із 2018 року статті, що публікуються в журналі, отримують цифровий ідентифікатор об’єкта DOI від Crossref.

Наказом МОН України від 17.03.2020 № 409 науковий журнал «Право і безпека» включено до категорії «Б» Переліку наукових фахових видань України з юридичних наук за спеціальностями 081 «Право», 262 «Правоохоронна діяльність» і 293 «Міжнародне право».

Головний редактор збірника – доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Ольга Безпалова.

Відповідальний секретар редколегії збірника – кандидат юридичних наук Людмила Кацалап.

Сайт видання: http://pb.univd.edu.ua/index.php/PB/issue/view/21

E-mail: [email protected]

Контактний телефон: +38 (057) 73-98-168

«Вісник ХНУВС» запрошує науковців до співробітництва та опублікування свої наукових статей, присвяченихметодологічним, правовим, економічним, соціальнимта технічним аспектам розбудови держави на шляху сталого розвитку та забезпечення її національної безпеки.

ВЗГ ХНУВС