Кафедра соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проводиться з 25 листопада до 10 грудня. Професор кафедри Ірина Нечітайло та доцент кафедри Алла Ларіонова провели круглий стіл на тему «Домашнє насильство: причини, ознаки, методи попередження». Організатори заходу виступили з постановочними доповідями щодо теоретико-методологічних засад наукового аналізу феномену домашнього насильства, а також щодо актуальних правових і практичних аспектів попередження та запобігання домашньому насильству. 

У заході взяли участь завідувач кафедри соціології та психології, професор Олена Євдокімова та викладачі кафедри – Катерина Маннапова і Наталія Алексєєнко.

Активними учасниками круглого столу стали студенти-психологи 1, 2 та 4 курсів факультету № 6. Із доповідями виступили студенти Альона Стогній «Форми жорстокого поводження з дітьми та їх наслідки» та Вікторія Харченко «Подолання наслідків насильства засобами арттерапії».

Захід викликав зацікавленість не тільки у викладачів і студентів, але й у представників шкільної спільноти. У круглому столі взяла участь психолог Харківської загальноосвітньої школи № 44 Анастасія Куліш.

У дискусійній частині учасники обговорювали конкретні проблемні ситуації, які ілюстрували конфлікти між членами родини, намагаючись з’ясувати, чи є ці ситуації прикладом домашнього насильства і якими можуть бути оптимальні сценарії їх вирішення.

ВЗГ ХНУВС