Напередодні Дня збройних сил України кафедра вогневої підготовки передала до фондів музею Харківського національного університету внутрішніх справ більше 70 предметів музейного значення. Більшість – це «метал війни» часів Другої світової: численні взірці фрагментів стрілецької зброї (наприклад, ППШ-41 та СВТ-40), авіаційного кулемету, зенітної гармати, артилерійські гільзи та міни, протитанкова міна, гранати, ящики для набоїв тощо. Серед предметів є і ті, що мали застосування на території проведення АТО-ООС і це лише підкреслює символічність боротьби багатьох поколінь українців за незалежність нашої Батьківщини у лавах збройних сил.

За словами завідувача кафедри вогневої підготовки факультету №3 полковника поліції Віталія Федорова ця збірка раритетів збиралася не один рік. Зібрати рідкісні артефакти допоміг, зокрема, Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС та вибухотехнічна служба. Там, колись небезпечні предмети, підготували до мирного «музейного життя».

З початку року з нагоди святкування 75-ї річниці Перемоги над нацизмом експозиція університетського музею вже була доповнена багатьма рідкісними пам’ятками за допомогою Харківської громадської пошуково-історичної організації «Меморіали. Схід». Також, рідкісний ящик для гаубичних снарядів передано особисто доцентом кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету №6 Олексієм Шуміло.

Відділом соціально-гуманітарної роботи до Дня збройних сил України з найцікавіших взірців було оформлено виставку нових надходжень – «Символи незламності та перемоги». Таким чином, можна бути певним у забезпеченні у майбутньому багатьох цікавих музейних заходів з метою військово-патріотичного виховання курсантів, слухачів та студентів, якому у ХНУВС традиційно приділяється велика увага.

ВЗГ ХНУВС