Представники Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Шульгін, Дар’я Балаш та Тетяна Хворост разом з інспектором Управління патрульної поліції в Харківській області молодшим лейтенантом поліції Владиславом Стеценком, відвідали Харківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 90, де поспілкувалися з учнями 8–10 та 11 класів

Під час відвідування навчального закладу представники університету зустрілися з заступниками директора школи  Генадієм Лобусовим та  Анною Солдатьонковою, згодом – з учнями 10–11 класів, яких ознайомили з Харківським національним університетом внутрішніх справ. Представники вишу розповіли про перспективи, форми навчання та переваги отримання вищої освіти у поліцейському виші. Особливу увагу було приділено навчанню на факультетах № 3 та № 6. Також представники університету розповили учням про особливості підготовки бакалаврів та магістрів, про військову кафедру, умови проживання у гуртожитку, можливості бібліотечних ресурсів, про роботу наукових гуртків та спортивних секцій, продемонстрували роботу експерта-криміналіста, а також прийоми захисту та правила поведінки в екстремальних умовах. Учням також продемонстрували інформаційний відеоролик про університет та надали інформаційні матеріали про університет та факультети.

Інспектор Управління патрульної поліції в Харківській області, молодший лейтенант поліції Владислав Стеценк на прохання класного керівника 8-А класу Оксани Бут провів лекцію на тему «Кіберзлочинність у сучасному суспільстві». Він розповів дітям про види злочинів у кіберпросторі, про відповідальність за їх вчинення, та неприпустимість зламів чужих акаунтів, розповсюдження, або неправомірне використання отриманої таким чином інформації.

ВЗГ ХНУВС