Старша викладачка кафедри українознавства факультету № 2  Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Єльнікова та інспекторка сектору дізнання Київського відділу поліції ГУНП в Харківській області Аліна Масалова провели бінарне заняття за темою «Мовностилістичні особливості офіційно-ділового стилю» для курсантів факультету № 1 (група 101).

Курсантам розповіли, що офіційно-діловий стиль обслуговує правові відносини між громадянами й державою, у зв'язку із чим він застосовується в різних документах: від державних актів і міжнародних договорів – до ділового листування. Особливість уніфікації мови службових документів полягає у формуванні системи стандартних мовних моделей, які відображають типові ситуації ділового спілкування.

Представниця поліції продемонструвала курсантам застосування мовних кліше у практичній діяльності правоохоронця та зазначила, що знання державної мови та вміння успішно нею користуватися в конкретних ситуаціях сприяють професійному самовизначенню та кар’єрному зростанню.

ВЗГ ХНУВС