У Харківському національному університеті внутрішніх справ проведено онлайн-захід до Дня прав людини. 10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший міжнародно-правовий документ, що проголосив основні права і свободи людини. Щороку в цей день, відповідно до резолюції ГА ООН від 4 грудня 1950 року, відзначається День прав людини. 

Участь у заході взяли представники та представниці Агенцій ООН в Україні, здобувачі вищої освіти ХНУВС, у тому числі Сумської філії, представники наукового та науково-педагогічного складу ХНУВС.

На початку заходу представники Управління Верховного комісару ООН з прав людини Красімір Янков та Сергій Штукарін, фахівчиня Слов’янського офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Ірина Павлик та волонтер ООН Ремо Гассманн привітали присутніх з Днем прав людини та розповіли про діяльність Агенцій ООН в Україні, їх завдання та функції. 

Конференція була проведена на платформі Zoom. Модератором заходу стала начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко. З доповідями виступили здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. Слухач магістратури факультету № 1 Віталій Найда підготував доповідь «До питання про дотримання прав людини у родинному середовищі в Україні» (науковий керівник – професор кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Андрій Войціховський). Слухачка магістратури факультету № 1 Олена Носова представила учасникам заходу інформативну доповідь на тему «Загальна декларація прав людини як основа міжнародних стандартів прав людини» (науковий керівник – професор кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Андрій Войціховський). Тема доповіді курсантки 2 курсу Сумської філії ХНУВС Інни Фролової – «Права та свободи вимушених переселенців в Україні». 

В обговоренні актуальних питань взяли участь курсанти – представники Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Захід був проведений за технічної підтримки інформаційно-технічного відділу університету.

ВЗГ ХНУВС