Відбулося online-засідання студентського наукового гуртка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 під керівництвом Юлії Кириченко. У засіданні взяли участь студенти 2 курсу – члени наукового гуртка кафедри ПЗГД, які навчаються на факультеті № 6 за спеціальністю «Правоохоронна діяльність», слухач магістратури Яна Коломоєць та представники кафедри: професор Аліна Чорна, доценти Олексій Шуміло, Валентина Жорнокуй, Ірина Сядриста.

З доповідями на засіданні гуртка виступили Анна Пустовєтова «Проблемні аспекти правового регулювання звільнення від оподаткування в Україні», Юлія Бородіна «Щодо проблеми фінансового контролю в Україні», Ірина Касян «Проблемні аспекти податкової міліції як суб’єкта фінансових розслідувань», Асмік Хачатурян «Набуття статусу резидента та нерезидента іноземців та осіб без громадянства», Яна Коломоєць «Право власника на користування водами у межах земельної ділянки».

Наукові керівники Аліна Чорна та Олексій Шуміло відзначили, що роботи, проведені студентами самостійно, виконано на належному рівні, дослідження з обраних проблем є своєчасними й актуальними.

Наприкінці засідання наукового гуртка було прийнято рішення визнати подані до розгляду матеріали в якості наукових доповідей, врахувати вказані зауваження та підготувати тези доповідей для участі в науково-практичних конференціях студентів, аспірантів та молодих вчених. 

ВЗГ ХНУВС