Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько через платформу онлайн-освіти Educational Era підвищила кваліфікацію під час курсу «Права людини в освітньому просторі» та отримала сертифікат, пройшовши успішно тестування.

Захід відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України. Лекторами курсу виступили: експерт із методики Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», член ГО «MART» Олександр Войтенко; кандидат педагогічних наук, голова правління ГО «Центр кращого Інтернету» Олена Черних; правозахисниця, посланниця толерантності ПРООН в Україні Лариса Денисенко; головна спеціалістка департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Раїса Євтушенко.

Учасники онлайн-курсу розглянули наступні теми: «Вступ до прав людини: еволюція та філософія прав людини (Історія розвитку концепції прав людини)»; «Еволюція прав людини»; «Інститути та механізми захисту прав людини»; «Історичний розвиток прав дитини та їхні особливості»; «Каталог прав людини. Основні поняття (громадянські та політичні права; соціально-економічні та культурні права)»; «Забезпечення та захист прав людини в освітньому просторі (права людини та учасники освітнього процесу; навчальний заклад, дружній до дитини; права людини та Інтернет; права людини, Інтернет та заклад освіти; «температура» прав людини в навчальному закладі; дії на захист прав людини та прав дитини)».

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6.

ВЗГ ХНУВС