Старший викладач кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Каріна Салаєва, методист факультету Олександр Шульгін, студентка факультету Тетяна Хворост та також інспектор факультету № 3 Дар’я Балаш провели профорієнтаційний захід з учнями 10–11-х класів Безлюдівського юридичного ліцею імені І. Я. Підкопая Харківської районної ради Харківської області.

Каріна Салаєва розповіла школярам про історію університету, його структуру, про спеціальності, за якими готують курсантів і студентів. Зазначила, що в університеті навчаються на бюджетній основі, а також за кошти фізичних та юридичних осіб. В університеті створено необхідні умови для навчання та побуту, всебічного розвитку особистості курсантів і студентів. Каріна Салаєва також прочитала лекцію для старшокласників на тему «Протидія домашньому насильству». Вона розповіла про види насильства, про визначену законом відповідальність для кривдника, які заходи вживаються для боротьби з цим негативним соціальним явищем та повідомила про телефонну гарячу лінію, на яку потрібно звертатися за допомогою у разі виникнення таких ситуацій.

Олександр Шульгін роз’яснив правила прийому до Харківського національного університету внутрішніх справ у 2021 році та особливості підготовки фахівців на кожному факультеті, пояснив переваги навчання на факультеті № 6. Дар’я Балаш розповіла про особливості роботи у поліції та показала учням прийоми самооборони, які можна застосовувати в екстремальних умовах. Тетяна Хворост продемонструвала юнакам і дівчатам як працюють експерти-криміналісти. 

Учні ліцею зацікавилися отриманою інформацією та ставили багато запитань представникам вишу.

ВЗГ ХНУВС