Доцентами кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Юлією Татаркіною та Іриною Луценко для студентів 3 курсу кількох навчальних груп проведено бінарні заняття з навчальних дисциплін «Кримінальне право» та «Кримінологія» за участі старшого слідчого відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Харківській області підполковника поліції Оксани Голдаєвої.

На підставі матеріалів кримінальних проваджень та практичного досвіду слідча висвітлила питання відповідальності за незаконний обіг наркотичних засобів та навела наочні приклади кримінальних правопорушень, які полягають у безрецептурному відпуску лікарських засобів, а також поділилася зі студентами досвідом, пов’язаним із розслідуванням резонансних кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи та статевої недоторканості малолітніх.

Слідча наголосила на обов’язковості вивчення та аналізу особистості злочинця при розслідуванні кримінальних проваджень. У більшості з наведених прикладів студентами був встановлений зв’язок між злочинцем і жертвою злочину, роллю останньої у створенні криміногенної ситуації, а також було враховано такі фонові для злочинності явища, як алкоголізм, наркоманія, насильство у сім’ї тощо.

У проведенні бінарного заняття також взяла участь доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 кандидат юридичних наук Вікторія Вінцук.

Заняття пройшло жваво, у формі невимушеного діалогу, супроводжувалось численними запитаннями з боку студентів, на які практичним працівником були надані відповіді, а також практичні рекомендації щодо упередженості ризиків потрапляння у надзвичайні життєві ситуації.

ВЗГ ХНУВС