В режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ під головуванням доцента кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології кандидата психологічних наук, доцента Світлани Лозової.

У засіданні наукового гуртка взяла участь завідувач відділу матеріалів, речовин і виробів Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України кандидат юридичних наук Наталія Косміна. Вона  розповіла студентам про основні види наркотичних речовин, їх аналоги та прекурсори, про особливості їх експертного дослідження. Детально було розглянуто види наркотиків рослинного походження (канабіс, мак снодійний), які найбільш поширені на території України. Розглянуто було питання щодо регламентації обігу наркотичних речовин в Україні.

Наталія Косміна відповіла на численні питання студентів, а саме, щодо можливостей легалізації канабісу на території України, розповіла про його корисні властивості при лікуванні низки важких захворювань (епілепсії, онкології), окреслила як позитивні, так і негативні моменти легалізації. Студентів ткож цікавили питання утилізації наркотиків після проведених досліджень в рамках розслідування кримінальних проваджень.

ВЗГ ХНУВС