Науковим гуртком кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено круглий стіл на тему «Правові та організаційні форми діяльності держави», що відбувався у дистанційному форматі.

У роботі круглого столу взяли участь здобувачі вищої освіти та представники науково-викладацького складу кафедри. Обговорювалися наступні теми: сучасний стан механізму захисту прав людини; сучасні підходи до розуміння правової держави; функції громадянського суспільства; проблеми становлення та розвитку «електронної держави» тощо.

Жваву дискусію викликало обговорення питань пов’язаних з формуванням дієвого механізму захисту прав людини в Україні та ролі громадянського суспільства в ньому. Кожен учасник круглого столу висловив своє бачення щодо підходів спрямованих на оптимізацію діяльності держави у сфері захисту прав людини і громадянина. Серед учасників заходу найбільшу активність у дебатах виявили курсантки факультету № 1 Олена Єлісєєва, Кристина Коваль, Владислава Балера, Альбіна Фоменко та курсантки факультету № 2 Катерина Стрижак і Дарина Шевченко.

ВЗГ ХНУВС