До 110-річчя виходу перших оповідань циклу «Патер Браун» Гілберта Кіта Честертона (1874–1936 рр.) на базі університетського музею фахівцем відділу соціально-гуманітарної роботи Андрієм Прохоровим у співпраці з кафедрою іноземних мов факультету № 1 було проведено тематичний захід. Аудиторію склали курсанти першого курсу факультету № 1 груп 106 і 107.

Гілберт Кіт Честертон – відомий англійський письменник, поет, філософ, драматург, журналіст, оратор, християнський діяч, ілюстратор, біограф і мистецтвознавець. На жаль, для читача його творча спадщина у своїй більшості доступна англійською мовою. Гілберт Честертон відомий як автор детективних оповідань, головним героєм яких став католицький священик отець Браун.

Під час ознайомлення з головними віхами біографії Честертона та після огляду екранізацій циклу творів «Патер Браун» було продемонстровано коротенькі фрагменти останньої з них англійською мовою.

Серед книг, представлених на міні-виставці до цього заходу, окремо було відзначено одну з монографій засновника нашого університету Олександра Марковича Бандурки «Тема злочинності в літературі та мистецтві» й підкреслено ідею, співзвучну творчості Честертона: у злочинцеві треба бачити людину, що має шанс на виправлення.

У заключній частині курсант третього курсу Юрій Ресколенко продекламував декілька цікавих афоризмів Честертона. Куратор групи Ірина Гоголь звернула увагу присутніх на подвійну користь ознайомлення з детективною літературою мовою оригінала, тим більше, що сьогодні можна знайти двомовні варіанти оповідей Честертона.

Захід було проведено згідно з карантинними нормами.

Директор музею Андрій Прохоров