Учасники Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства факультету № 1 ХНУВС Поліна Суслова, Ігор Сумін, Марина Гайденко та голова Школи Віталій Найда у рамках співпраці з пошуковим загоном «LisaAlert» продовжують брати активну участь у соціальному експерименті щодо запобігання викраденню дітей.

Під час експерименту курсанти як волонтери за попередньою згодою батьків підходять до дітей на території спортивних майданчиків, парків, скверів і пропонують пройти разом із ними. Таким чином, волонтери перевіряють реакцію дітей на пропозицію незнайомої особи у різних типових ролях.

Як виявилося, багатьом батькам слід приділяти більше уваги поясненню своїм дітям, чому не можна довіряти стороннім особам, а також постійно нагадувати про правила безпеки спілкування з незнайомими особами.

Також представники Школи наукового лідерства сформулювали перелік правил для дітей у подібних ситуаціях: за будь-якої спроби незнайомих людей заговорити про щось із дитиною, необхідно розвернутися і бігти туди, де є люди. Потрібно навчити дитину приховувати той факт, що вона знаходиться вдома на самоті. Дітям необхідно сформувати звичку телефонувати батькам під час будь-якої зміни свого місцезнаходження, а також не завантажувати у відкритий доступ свої дані та фотографії.

ВЗГ ХНУВС