Напередодні Дня визволення України від нацистських загарбників, який відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року щорічно відзначається в нашій державі, відділом соціально-гуманітарної роботи для курсантів і студентів університету проводяться тематичні екскурсії за короткотерміновою виставкою.

28 жовтня 1944 року завершилося вигнання нацистських окупантів з території України. Угорські та німецькі війська були нарешті  витіснені з найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції. Вже 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород.

У ці дні ми згадуємо про героїчні подвиги тих, хто боровся з нацизмом, вшановуємо пам’ять жертв, принесених українським народом у Другій світовій війні. Цьому допомагає створена в університетському музеї виставка, де представлено зброю та військове спорядження тих часів. Колекція музею була суттєво поповнена за останні роки, тому для багатьох відвідувачів – це нові враження. Серед перших виставку відвідали курсанти групи 302 факультету № 4 та групи 307 факультету № 3, а також слухачі 99-ї групи, що проходять навчання за програмою «Поліцейський офіцер громади».

Запрошуємо університетську спільноту відвідати вказану експозицію та банерну виставку «Воїни. Історія українського війська», що сприяють національно-патріотичному вихованню молоді.

Заходи проводяться згідно з діючими карантинними нормами.

Андрій Прохоров, директор музею