Відбулося підсумкове онлайн-засідання наукового гуртка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 ХНУВС із застосуванням платформи Google Meet.

Відкрила засідання керівник наукового гуртка доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Вікторія Мельник, яка у вступному слові відзначила результативність проведення під час воєнного стану дистанційної роботи наукового гуртка, окреслила проблеми в діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану в Україні.

У заході взяли участь члени наукового гуртка – студенти факультети факультету № 6 та викладачі кафедри. В рамках забезпечення академічної мобільності та розширення можливості наукових пошуків студентів на засідання були запрошені: студент 3 курсу факультету управління та бізнесу ХНАДУ Олег Романь, студент 1 курсу факультету міжнародної економіки та підприємства ХНЕУ Даниїл Волик, учні гімназії № 47 м. Харкова Лера Барбей та Нікіта Мельник, слухач Харківського технічного ліцею № 173 Артем Стадник.

Завідувачка кафедри Ірина Панова розповіла гостям засідання про переваги навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, про факультети, спеціальності та умови вступу до закладу вищої освіти.

Доцент кафедри Антон Іванов розповів студентам та учням про діяльність ОТГ та інших органів виконавчої влади, під час воєнних дій, населені пункти яких опиняються під тимчасовою окупацією росії на прикладі м. Василівка Запорізької області. Були заслухані і обговорені доповіді студентів: Сергія Скрипки «Мобілізація в Україні: порядок і відповідальність за неявку» та Єлізавети Коваленко «Хто такі колаборанти та відповідальність за колабораціонізм».

Після жвавої дискусії керівниця наукового гуртка Вікторія Мельник підсумувала роботу гуртка за весь навчальний рік, подякувала студентам за активну участь у написанні доповідей, а гостей гуртка – за участь, та побажала наукової наснаги й успіхів у наступному навчальному році.

ВЗГ ХНУВС