Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ проведено шостий вебінар у рамках співпраці з Лівобережним київським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тема заходу – «Кохання вічне, але знати юридичні деталі шлюбу не завадить». Спікером вебінару виступила заступниця директора центру Лілія Йолкіна.

На початку онлайн-заходу голова Школи наукового лідерства Віталій Найда наголосив на важливості теми, адже щоденно до територіальних органів поліції надходять сотні звернень громадян, причиною яких є конфлікти в сфері подружнього життя.

Під час презентації Лілія Йолкіна, використовуючи практичні кейси, детально розглянула особливості укладання шлюбу з іноземцем, а також проблемні аспекти розірвання такого шлюбу. Окремо спікерка зробила акцент на таких питаннях, як особливості розірвання шлюбу, поділ майна подружжя, визначення місця проживання дитини.

Учасники Школи наукового лідерства активно долучалися до дискусії: Дмитро Осадчук уточнив окремі аспекти поділу майна подружжя, Кристина Коваль порушила тему шлюбного договору і практики його укладання в Україні, Ярослав Борщ поставив спікерці запитання щодо фіктивних шлюбів в Україні. Лілія Йолкіна відповідала на запитання курсантів і наводила приклади зі свого багаторічного досвіду надання правової допомоги громадянам.

ВЗГ ХНУВС