Старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області В’ячеслав Бугаєнко та доцент кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Павло Червоний у межах співпраці з сектором ювенальної превенції Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області провели виїзне практичне заняття за темою «Соціально дезадаптована та адиктивна поведінка неповнолітніх».
Практичне заняття було проведено з курсантами 4 курсу, які навчаються за спеціальністю 053 «Психологія» (Психолог ювенальної превенції), у межах вивчення навчальної дисципліни «Психологія дитячої злочинності і молодіжних угрупувань» у спеціалізованому приміщенні для опитування дітей «Зелена кімната».
Під час заняття курсанти дізналися про мету, задачі, особливості підготовки, умови проведення роботи з дітьми. Вони ознайомилися з психологічними прийомами створення психологічно комфортної атмосфери, які використовують під час опитування дітей у «Зеленій кімнаті» та з технічним оснащенням, що дозволяє коректно фіксувати хід опитування.
Курсанти також ознайомились із психодіагностичним комплексом методик для оцінки наслідків насильства у дітей. Зокрема, з комплектом демонстраційних ляльок. Увага курсантів була акцентована на практичній можливості, доцільності та ефективності використання таких ляльок з метою не лише отримання повних показань від допитуваних, але й мінімізації додаткового травмування осіб, які стали жертвами злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості.

ВЗГ ХНУВС