На базі Харківського національного університету внутрішніх справ проведено дистанційне регіональне навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства (обмежень, заборон), а також правил етичної поведінки для працівників територіальних органів МВС, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС, в Полтавській, Сумській та Харківській областях.
Захід відкрив ректор ХНУВС генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який подякував усім за можливість взяти участь в обговоренні основних положень антикорупційного законодавства та змін до нього у такий непростий для країни час, побажав плідної роботи, активного обміну досвідом і думками. З вітальним словом звернувся заступник начальника Управління запобігання корупції МВС України Сергій Яременко, який окреслив подальші напрями роботи у сфері протидії та запобігання корупції у системі МВС України.
Про внесок НАЗК у запобіганні та протидії корупції та новели антикорупційного законодавства розповіла головна спеціалістка відділу навчання та оцінки уповноважених підрозділів Управління стратегічного аналізу з питань запобігання корупції Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Анна Федоренко.
Модератором заходу виступила уповноважена з антикорупційної діяльності ХНУВС Яна Мазур.
До заходу були залучені провідні науковці університету. Програма навчання включала розгляд питань корупційних правопорушень, конфлікту інтересів та особливості їх кваліфікації у сфері службової діяльності; визначення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства України; організацію роботи щодо створення умов для повідомлень про факти порушення вимог антикорупційного законодавства тощо.
Начальник Управління запобігання корупції МВС Анатолій Фодчук ознайомив учасників з актуальними змінами до антикорупційного законодавства та підбив підсумки регіонального навчання.

ВЗГ ХНУВС