У межах реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за сприяння керівництва МВС доценти кафедри соціології та психології факультету № 6 Лада Чепіга, Катерина Маннапова, Юлія Твердохвалова взяли участь у навчальному модулі EMDR 1 для психологів системи Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України за підтримки програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну (Military Career Transition Programme).

Навчаючим тренером був Roger M Solomon, Ph.D., супервізор, психолог, який спеціалізується на проблемах травм і горя, консультує, надає клінічні послуги та проводить тренінги для Сенату США, НАСА та правоохоронних органів США та Італії. Доктор Соломон проводив навчання для команд підтримки та надавав допомогу після таких трагедій, як ураган «Катріна», терактів у США 11 вересня 2001 року, втрати шатла «Колумбія». 

Одразу після участі у навчання, психологи вже зможуть починати використовувати отримані знання та практичні навички з EMDR у своїй професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС