Науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Олег Колмик взяв участь у вебінарі «Важливість cyber intelligence для підприємства під час гібридної війни». 

На вебінарі були розглянуті види DDoS атак. На конкретних прикладах було продемонстровано складність протидії такому виду кіберзагроз та розміри шкоди яку вони можуть нанести на прикладі російської хакерської групи killnet, яка влаштувала DDoS-атаку на сервіс Starlink.

Як правило DDoS-атаки тривають відносно невеликий проміжок часу. Це пов'язано зі здорожченням такого виду кіберзлочину, але в деяких випадках вони можуть тривати й до кількох днів і навіть тижня. Саме тому вкрай важливо мати засоби захисту від такого роду кіберзагроз. На вебінарі були презентовані програмні рішення для своєчасного виявлення та запобігання DDoS атаці на основі аналізу трафіка. Однією з таких є Omnis cyber intelligence від компанії Netscout.

Отримані знання будуть застосовані у професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС