До Міжнародного дня прав людини та у межах Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» для курсантів-першокурсників Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено виховний захід «Зупинити насильство легко», у якому взяли участь інспекторки сектору зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Сумській області Ксенія Красовська та Марина Горьковська.
Представниці патрульної поліції розповіли курсантам, що проблема домашнього насильства не просто десь існує, а може стосуватися кожного, його жертвами можуть бути знайомі, друзі або сусіди. Саме з ними потрібно поділитись важливою інформацією про те, як протидіяти насильству або куди звернутися по допомогу. Таким чином можна попередити та врятувати чиєсь здоров’я та життя.
Курсанти усвідомлюють усю важливість цієї акції, мета якої привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Свої знання та обізнаність здобувачі освіти закріпили участю у тематичній грі «Створюй коло безпеки».

Сумська філія ХНУВС