Напередодні різдвяних свят міністр внутрішніх справ нагородив десять курсантів, які впродовж війни стали справжніми героями. Серед них представники семи вишів системи МВС. Це майбутні гвардійці, прикордонники, поліцейські та рятувальники.

Звертаючись до них, міністр зазначив, що кожен – це сильна особистість і справжній герой.

«Сьогодні 300-й день війни і він досить знаковий. Зазвичай в такі дати ми визначаємо віхи в цій великій війні, яка триває. І сьогодні я б хотів не тільки відзначити вас, а й просто поспілкуватися. Це для мене хороша можливість почути вас, ваші погляди і відверто поговорити про питання, які вас турбують», – підкреслив Денис Монастирський.

Під час розмови кожен з курсантів розповів свою «історію війни». 

Ілля Діордієв – курсант-прикордонник, який 24 лютого обороняв острів Зміїний.

Володимир Магда – майбутній офіцер Нацгвардії в середині травня виконував бойові завдання у складі зведеного підрозділу у місті Попасна. Під час боїв за місто врятував життя пораненому побратиму, знищив два танки ворога. Отримав кілька поранень, після реабілітації повернувся до навчання.

Павло Дубина – майбутній офіцер НГУ. У березні цього року виконував бойове завдання на спостережному посту у двоповерховій будівлі у місті Рубіжне. Коли до приміщення підійшла ДРГ противника, Павло разом зі своїм підрозділом вступили у вогневий контакт та знешкодили противника. 

Микита Нестеренко – майбутній офіцер поліції, у квітні цього року під час обстрілу Харкова опинився у зоні ураження РСЗО. В результаті цієї атаки неподалік було тяжко поранено цивільного. Хлопець самостійно надав йому необхідну медичну допомогу і допоміг евакуювати чоловіка в безпечне місце.

Анастасія Свистонюк – майбутня офіцер поліції. Дівчина надала першу домедичну допомогу чоловікові, який травмувався посеред проїжджої частини.

Сергій Симонов навчається на поліцейського. У позаслужбовий час юнак затримав чоловіка з наркотиками.

Роман Вілянов – ще один майбутній правоохоронець. У травні цього року він врятував жінку від самогубства, витягнувши її з води.

Олександр Коробка – курсант-рятувальник. Хлопець розбирав зруйновані ракетно-бомбовими ударами рф будівельні конструкції Харківської обласної державної адміністрації та одного житлових будинків міста. Надавав домедичну допомогу постраждалим від обстрілів.

Анастасія Глушко навчається у поліцейському виші. Завдяки навичкам спеціальної фізичної підготовки затримала п’яного дебошира, який намагався нашкодити перехожим.

Ілля Колісник – курсант-правоохоронець. Повертаючись після навчання додому, зайнялось маршрутне таксі, в якому він їхав. Курсант миттєво зреагував та допоміг пасажирам швидко евакуюватись із транспортного засобу, після чого розпочав гасіння пожежі.

Спілкуючись з міністром, окрім своїх історій, учасники сніданку обговорили теми війни, обігу зброї та навчання. Денис Монастирський подякував кожному з майбутніх офіцерів та вручив їм цінні подарунки.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=di_lWayeLPw