Невід’ємною складовою і завершальним етапом підготовки слухачів магістратури є стажування у підрозділах Національної поліції України. За результатами його проходження та з метою напрацювання елементів практичної роботи, завдяки імітації професійної поліцейської діяльності та моделюванню типової ситуації, у слухачів магістратури факультету № 1 (081 «Право») відбувся захист матеріалів стажування на посаді із застосуванням елементів поліцейського квесту.
До складу комісії увійшли: завідувач кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства Віталій Романюк, завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Василь Кікінчук та завідувач кафедри кримінального права і кримінології Юрій Орлов.
За умовами сценарію поліцейського квесту слухачі магістратури отримали ситуативні завдання, пов’язані із прийняттям процесуальних рішень та проведенням окремих слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні. Вони продемонстрували здобуті навички на відповідних навчальних локаціях: «Огляд місця події», «Огляд транспортного засобу», «Пред’явлення для впізнання особи», «Допит», «Обшук» та ін.
Комісія оцінила роботу кожного слухача з урахуванням практичних навичок щодо документування воєнних злочинів, знання чинного законодавства, організаторських можливостей та креативного мислення.

ВЗГ ХНУВС