Сумщина – край давній і легендарний, історія якого сягає глибини віків, а сучасні адміністративні кордони Сумської області були створені 10 січня 1939 року. З нагоди 84-річчя Сумщини у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся виховний онлайн-захід «О, Сумщино, мій рідний краю», в якому взяли участь студенти, курсанти, куратори і працівники закладу вищої освіти.
Захід був організований професоркою кафедри гуманітарних дисциплін, кандидаткою історичних наук Надією Демиденко. Вона ознайомила учасників із історією сумських земель, починаючи з прадавніх часів до XX століття. Для глибокого вивчення історії краю Надія Михайлівна рекомендувала ознайомитися з книгою сумчанина Бориса Ткаченка «Лебедія», яка розкриває історію, культуру, побут, звичаї та традиції Сумщини.
Студентка 1 курсу Анна Набок розкрила окремі сторінки своєї малої батьківщини – Лебединщини, а першокурсниця Олена Іващенко висвітлила діяльність своїх земляків: останнього кошового отамана Запорозської Січі Петра Калнишевського, видатного скульптора та режисера Івана Кавалерідзе та Кобзаря, автора мелодії «Козацьнкий марш» Євгена Адамцевича.
«Загальновідома істина: хто не знає свого минулого, той не має свого майбутнього. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Підтвердженню цьому є сьогоднішній захід, який буде надихати студентсько-курсантську молодь до бажання ще більше знати, вивчати та розширювати знання про свій рідний край, який є для кожного з нас серцем і душею», – зазначила наприкінці заходу провідна фахівчиня Ганна Мітітєл.

Сумська філія ХНУВС