Під головуванням ректора генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка відбулося засідання Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ.
На засіданні Вченої ради було відзначено працівників університету за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, досягнення високих показників у професійній діяльності за результатами 2022 року.

Відзнакою МВС України – нагрудним знаком «За відзнаку в службі» нагороджено:

  • провідного фахівця факультету №5 підполковника поліції Федора Яценка;
  • професора кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету №1 майора поліції Оксану Пчеліну.

Відзнакою МВС України – Грамотою нагороджено:

  • завідувача кафедри вогневої підготовки факультету №3 полковника поліції Віталія Федорова;
  • завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін факультету №4 Олексія Зайцева.

Оголошено Подяку МВС України:

  • ученому секретарю секретаріату Вченої ради Вікторії Сичовій;
  • економісту 1-ї категорії фінансово-розрахункового відділення відділу фінансових ресурсів та економіки Ірині Багровській;
  • інженеру відділення капітального будівництва відділу матеріального забезпечення Олександру Соболю.

Нагороди вручив ректор університету Валерій Сокуренко, який привітав усіх із високою оцінкою їхньої праці, побажав подальших успіхів і досягнень у службовій діяльності.
Також Валерій Васильович представив членам Вченої ради декана факультету №4. На цю посаду призначено доктора юридичних наук, професора підполковника поліції Миколу Марчука.
Під час роботи Вчена рада розглянула низку нагальних питань життєдіяльності закладу вищої освіти: організацію навчального процесу ад’юнктами та аспірантами у відділі організації освітньо-наукової підготовки; атестаційні справи щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету; стан міжнародної діяльності ХНУВС у 2022 році в умовах воєнного стану та перспективи її удосконалення. Проаналізовано стан виконання рішень Вченої ради університету за ІІ півріччя 2022 року, функціонування та публікаційну активність фахових видань університету в 2022 році та перспективи їх розвитку. Підбито підсумки щодо виконання Антикорупційної програми ХНУВС на 2020-2022 роки, за результатами якої було схвалено проєкт Антикорупційної програми ХНУВС на 2023-2025 роки.
Члени Вченої ради затвердили ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття ступеня доктора наук (доктора філософії), а також навчально-тематичний план та професійну програму з курсів підвищення кваліфікації патрульних поліцейських.
Курсант 3 курсу факультету №4 рядовий поліції Станіслав Гельдт за високі результати в навчанні та службі був висунутий Вченою радою університету кандидатом на призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України.
Вченою радою були внесені зміни до Основних напрямів наукових досліджень Харківського національного університету внутрішніх справ на 2021–2024 роки, затверджено Положення про організацію наукової діяльності у ХНУВС.
Валерій Сокуренко звернув увагу присутніх, що попри всі труднощі, колектив університету працює, несе службу, виконує усі завдання, поставлені Міністерством внутрішніх справ і Міністерством освіти та науки України, вирішує питання, повʼязані з організацією навчального процесу, науковою та методичною діяльністю закладу вищої освіти.

ВЗГ ХНУВС