Працівник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі “Чи справді відбулася кібервійна? Уроки 2022 року для кіберстабільності” (“Did the cyberwar really happen? The 2022 lessons-learned for cyber-stability”).
2022 рік виявився роком, якого, напевно, ніхто не очікував: триваючий військовий конфлікт з новими уроками, засвоєними кібер«пожежниками», і «кібервійна». Які уроки ми маємо зробити, щоб продовжувати пошуки кіберстабільності, незважаючи на поточну геополітичну напруженість між ключовими кібердержавами в міжнародних відносинах? І які тенденції ми можемо побачити в майбутньому у формуванні кіберпростору?
Приєдншись до цього вебінару з експертами та представниками міжнародної багатосторонньої спільноти для експертної дискусії, учасники заходу знайшли відповіді на ці запитання та обговорили ключові кіберподії 2022 року та як вони могли змінити наше уявлення про «кіберстабільність».
Обговорення буде зосереджено на три ключові запитання: кібервійни ніколи не було – чи це справді так і чому чи ні?; які ключові кіберподії у 2022 році ми, як міжнародна спільнота, будемо вивчати? Чого вони нас навчили?; чого ми, міжнародне співтовариство, можемо очікувати у 2023 році та далі з точки зору надії на досягнення кіберстабільності?
ВЗГ ХНУВС